• Welcome to the Yamaha MT-09 / FZ-09 Forums. Member registration disables ads and allows you to post and share. Register Here.

Modyfikacje, dodatki, itd

Fajne :) Kupujesz, czy tak wstępnie się przymierzasz?

Mnie ostatnio w ogóle jakoś nachodzi na turystyczne akcesoria. Posiedziałem na MT09 Tracer i chciałbym coś takiego w garażu :P

Fajne :) Kupujesz, czy tak wstępnie się przymierzasz?

Mnie ostatnio w ogóle jakoś nachodzi na turystyczne akcesoria. Posiedziałem na MT09 Tracer i chciałbym coś takiego w garażu :P

Ostatnio montowałem klamki, teraz pod koniec miesiąca chcę kupić te Rennery które masz (dalej zadowolony?), i nie wiem czy starczy kasy na uchwyt do telefonu. Nowe buty na Orlen Maraton trzeba kupić... Jeżeli będzie kasa, to zamawiam pod koniec miesiąca i dam znać co i jak.

No Tracer to chyba logiczna kontynuacja po MT-07, dla osób które lubią motocyklem pokonywać długie dystanse. Przygotowuję się na wyjazd do Szwajcarii w lipcu, kilka akcesoriów do MT-07 trzeba dodać (czytaj dużo)... Na Tracer masz już owiewkę, gniazdko 12V, stelaże pod kufry, osłony rąk, itp. O wiele lepiej przystosowana do dłuższych tras. Z drugiej strony, nie wyobrażam sobie przeciskania się na Tracer, po zakorkowanych ulicach Trójmiasta. W miejskim środowisku, 07 nie ma chyba sobie równych. No może Husqvarna Nuda pewnego Royal Jordanian.

Pozdro,

Piotr.

Póki co przydały się raz i mam nadzieję, ze więcej nie będzie okazji ich testować :P Wychodzi na to, że mogłyby być dłuższe, bo wydech i końcówka klamki jednak się lekko przerysowaly. Więc zadziałały gdzieś tak na 90%. Kit z klamką, bo zmieniłem (Twoje pasowały bez pudła?), ale mały odprysk na końcówce wydechu został :P Plastik pada nieco się poharatał od spotkania z asfaltem, ale nie ma tragedii. Z drugiej strony motocykl po prostu upadł, więc nie było efektu tarcia. Pewnie jakieś kamyki się tam trafiły.

Jest taki fajny filmik z Tracerem Yamaha MT-09 Tracer Review e Testdrive! - YouTube gdzie gość na samym końcu zasuwa przez miasto. Nie wygląda to źle. Tylko zastanawiam się ile musiałbym sie przyzwyczajać do motocykla, który jest o tyle wyższy niż 07. Strasznie wysoki :p

No Cager On Two Wheels był osobą która mnie definitywnie przekonała o tym, aby kupić MT-07. Uwielbiam jego filmiki :).

Zastanawiałem się nad padami SW-Motech, ale za ich cenę, mogę kupić 2 zestawy Rennerów. Tak więc saldo pójdzie na buty do biegania.

Klamka hamulca była zbyt szeroka i nie chciała z tego powodu wracać do pozycji wyjściowej po naciśnięciu:

View attachment 1543

Widać, jak się zarysowała, w miejscu tarcia.

Musiałem ją trochę wyszlifować, aby mieściła się optymalnie:

View attachment 1544

View attachment 1545

No i po problemie. Aha, no i oczywiście zgłosiłem to Chińczykom, od których klamki dostałem. Zaproponowali zwrot pieniędzy przy zwróceniu towaru, lub 30% zniżki, jeżeli sam naprawię problem. Wybrałem drugą opcję i w sumie bardzo dobrze na tym wyszedłem :).

Przekonałeś mnie więc do Rennerów, pod koniec miesiąca zamówię.

Koniec filmu od Cagera, jest wszystkim tym, czego nie robię w mieście. Ale widać potencjał maszyny. W końcu to silnik MT-09, więc nie ma się co dziwić!

Attachments

• IMAG0354.webp
    IMAG0354.webp
    36 KB · Views: 282
  • IMAG0358.webp
    IMAG0358.webp
    35.8 KB · Views: 253
  • IMAG0359.webp
    IMAG0359.webp
    40.8 KB · Views: 233
No to fajnie. Twoja była za wysoka, a moja za niska :P

Też bardzo lubię Cagera. Zwłaszcza tę jego dziecięcą radość po przekręceniu manetki. Niesamowicie pozytywny gość.
CO do końcówki, to chodziło mi właśnie o potencjał. Widać, że to ciągle zwinny motocykl, a nie ciężki turystyk do jazdy po autostradzie :)
Jak będzie okazja, to umówię się na jazdę testową i zdam relację :)

View attachment 1551

Kierownica już zmieniona.

Oplot zmieniam dziś :) dam znać.

Czekam na elementy z lakierni, i firmy które wyrabia mi osłony chłodnicy i uchwyt na speedometr taki jak Gilles Tooling.

Attachments

• 10981546_832926916787696_6867865964306782185_n.webp
    10981546_832926916787696_6867865964306782185_n.webp
    36.8 KB · Views: 258
Osłonę sobie zamówiłeś wg własnego projektu, czy ktoś coś już wcześniej produkował? Też bym chętnie wziął :))

PS

Jak już poskładasz, to zrób kilka lepszych fotek ;)

To jest ciekawe. Oczywiście ta duża szyba wygląda ekstremalnie paskudnie na filigranowym nakedzie, ale dzięki niej znacznie wzrosłaby jego użyteczność jako motocykla wakacyjnego. A na miejscu żagiel do szafy i zakładamy malutką (albo w ogóle nic).
Jedyne co mnie martwi (oprócz barku zdjęć z 07 ;) ) to fakt, że szyba nie jest chyba niczym zabezpieczona. Każdy teoretycznie może ją sobie zabrać do domu. Co prawda każdy ze śrubokrętem może w ogóle sporo zabrać, ale tu nawet tego nie potrzeba :p

[video=youtube;zi56L-aRqvg]http://www.youtube.com/watch?v=zi56L-aRqvg[/video]

A w związku z tym, że nie można dodać dwóch filmów w poście (to forum w ogóle jest dziwne...) kolejny post z kolejnym filmem.

[video=youtube;0168zh-yWXM]http://www.youtube.com/watch?v=0168zh-yWXM[/video]

Back